Registrul viitor, cel lunar și promisiunile din bullet journal

OK. Ne-am stabilit prioritățile pentru anul care vine o dată cu stabilirea unui inventar mental. Acum, ne transmite Ryder Carroll, ar fi momentul să trecem la realizarea structurii bullet journalului. El începe cu realizarea indexului – un cuprins al fiecărui modul/instrument din jurnal, dar eu aș zice că nu prea are rost să facem aces index decât dacă, poate, o să avem un jurnal prea stufos. De aceea, aș lăsa indexul acesta poate la sfârșitul jurnalului, ca să ne ajute la a vedea repede cuprinsul jurnalului.

Registrul viitor

Un alt element, care e necesar dacă ne propunem să avem un bullet journal pentru un întreg an, ar fi Registrul viitor, un loc unde ar trebui să păstrăm sarcinile și evenimentele care nu au loc în lunile anterioare.

Astfel, am putea împărți o pagina în câteva secțiuni, fiecare secțiune reprezentând o lună. Cât de mari sunt secțiunile, depinde și de numărul de elemente pe care credem că le vom programa pentru lunile următoare. O împărțire de bun simț aș zice ca este de trei luni pe pagină. Nici prea mult, nici prea puțin; îndeajuns cât să încapă toate programările pentru lunile următoare.

O variantă mai colorată ar fi un Bucket List – o listă de lucruri pe care le lăsăm pentru o altă lună.

Registrul lunar

Registrul lunar, odată stabilite țintele de viitor, ne va permite să avem o vedere de ansamblu asupra lunii curente, funcționând în același timp ca un inventar mental lunar, în care urmărim țintele stabilite pentru luna curentă.

Aici putem pune programările pe care le avem pentru luna curentă (lunile următoare), dar și evenimentele importante pentru noi.